Takaful Al-Shams Garenti Lulus Tanpa Medical Checkup dan Boleh Generate Income Lagi

Zurich Al-Shams

SEBELUM ANDA MENERUSKAN PEMBACAAN, SILA JAWAB DULU SOALAN-SOALAN DI BAWAH INI..

  1. Tahukah anda apa itu hibah?
  2. Pernahkah anda beli HIBAH tapi ditolak atas faktor kesihatan?
  3. Anda nak beli HIBAH tapi mahal
  4. Pernahkah dengar Takaful Al-Shams yang menawarkan plan HIBAH garenti lulus walaupun pernah ditolak oleh kompeni Takaful sebelum ini atas alasan kesihatan?
  5. Kalau anda nak beli HIBAH, Anda nak bayar sendiri ke  atau  nak orang lain yang tolong bayarkan?

Apa itu Hibah?

Hibah merupakan suatu akad pemberian harta yang dilakukan oleh seseorang secara sukarela kepada seseorang yang lain ketika tempoh hidupnya tanpa sebarang balasan (‘Iwad). Ia berbeza dengan wasiat yang merupakan pemberian harta selepas berlaku kematian pewasiat.

Mudahnya gini…

Anda beli HIBAH dengan bayar sumbangan *RM100 sebulan untuk RM300 000 Hibah dan Penyakit Kritikal.

*ikut umur dan jumlah perlindungan

Situasi 1 – Ditakdirkan (minta dijauhkan Allah) anda disahkan kena peyakit kritikal atau lumpuh kekal tetapi anda masih HIDUP,  maka anda akan mendapat pampasan RM300 000. Boleh lah anda survive hidup anda dalam masa susah ni.

Situasi 2– Ditakdirkan (Minta Allah lindungi dan panjangkan umur kita) anda meninggal dunia. Hibah RM300 000 akan diberikan kepada kesayangan anda seperti mana yang telah anda tulis sebagai penama. 

Wang HIBAH (Hadiah)  tidak tertakluk kepada sistem faraid dalam wasiat dan anda boleh menamakan sesiapa yang anda inginkan sebagai penerimanya.

Wang ini bolehla digunakan untuk menyelesaikan hutang Dunia anda oleh penerima dan sebagai bekalan kepada orang tersayang anda selepas ketiadaan anda. 

Boleh juga sedekahkan contoh kepada badan amal, rumah anak yatim, surau, masjid. Setelah kita tiada lagi sedakah dan amal jariah kita lah satu-satunya penghubung pahala kita kelak.

Memperkenalkan Takaful Al-Shams

Dengan Takaful Al-Shams tiada lagi yang mampu menghalang anda untuk buatkan hibah untuk keluarga anda.

Manfaat Al-Shams ialah;

1) Dijamin lulus dan tidak perlu medical checkup.

Figure 1: Dijamin lulus!

2) Perlindungan pampasan kematian dan TPD/lumpuh/hilang upaya keseluruhan kekal (HUKK).

Nota kaki;

Untuk TPD, ada pengecualian jika lumpuh berlaku akibat kondisi kesihatan sedia ada. Hanya dapat manfaat TPD jika lumpuh berlaku akibat selain daripada kondisi sedia ada (existing illness exclusion).

Contoh, jika client sudah pernah kena strok, maka jika berlaku lumpuh akibat strok selepas 2 tahun, pampasan TPD tidak diberikan kerana ada Exclusion for Existing Illness. Tapi, jika lumpuh berlaku akibat kemalangan, bukan strok, pampasan TPD akan diberikan seperti dalam manfaat sijil.

Untuk kes kematian, tiada pengecualian jika berlaku kematian walaupun akibat existing illness atau kondisi kesihatan sebelum, asalkan kematian berlaku selepas 2 tahun. Jika kurang 2 tahun, semua caruman akan dikembalikan kepada waris.

3) Caruman lebih rendah dan mampu milik, beserta pampasan yang lebih tinggi!

Figure 2: Mampu milik.

4) Gandaan pampasan untuk kes kemalangan. *rujuk figure 3 di bawah.

Figure 3: Gandaan Pampasan Kematian akibat Kemalangan.

Ni contoh ⤵️

Nama Peserta: *Abdul Karim* (bukan nama sebenar)

Umur: 31 tahun

Sakit: Kencing manis

𝗦𝘂𝗺𝗯𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗧𝗮𝗸𝗮𝗳𝘂𝗹: RM50.00/bulan

𝗧𝗲𝗺𝗽𝗼𝗵 𝗦𝘂𝗺𝗯𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 : 49 tahun, sehingga umur 80.

𝗠𝗮𝗻𝗳𝗮𝗮𝘁 𝗞𝗲𝗺𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻 (Biasa): *RM74,900.00*

𝗠𝗮𝗻𝗳𝗮𝗮𝘁 𝗞𝗲𝗺𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻 (Kemalangan Am) : RM149,800.00

𝗠𝗮𝗻𝗳𝗮𝗮𝘁 𝗞𝗲𝗺𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻 (Kemalangan Pengangkutan Awam) : RM224,700.00

𝗠𝗮𝗻𝗳𝗮𝗮𝘁 𝗞𝗲𝗺𝗮𝘁𝗶𝗮𝗻 (Kemalangan Luar Negara) : RM299,600.00

 5) Tambahan pampasan 5% daripada pampasan selama 5 tahun, untuk kes TPD/HUKK.

Figure 4: Manfaat tambahan HUKK.

6) Pampasan kematian akibat kemalangan sebanyak RM10,00 untuk maksimum 4 ahli keluarga (pasangan & anak-anak).

Figure 5: Manfaat Ahli Keluarga

7) Tambahan pampasan RM2,000 untuk khairat kematian.

Figure 6: Manfaat Ihsan.

8) Manfaat permohonan Takaful untuk 4 ahli keluarga sehingga 25% jumlah perlindungan, dengan jaminan pasti lulus, selepas anda meninggal dunia.

Figure 7: Manfaat Ahli Keluarga selepas Kematian.

Umur permohonan bermula umur 14 hari sehingga 60 tahun.

Tempoh perlindungan sehingga 80 tahun.

Apa lagi yang anda perlu tahu tentang Al-Shams?

1) Sama seperti Mumtaz dan Surecover, Al-Shams mempunyai tempoh menunggu selama 2 tahun.

Andai berlaku kematian atau lumpuh biasa (non-accidental) dalam tempoh 2 tahun (24 bulan), semua CARUMAN AKAN DIKEMBALIKAN.

Semua manfaat berkuatkuasa pada tahun ketiga (bulan ke-25).

Untuk kematian atau lumpuh akibat kemalangan (accidental cause), TIADA TEMPOH MENUNGGU 2 TAHUN. Manfaat dan pampasan terus diberikan.

2) Caruman akan meningkat mengikut age band.

Age band bagi produk ini ialah setiap 5 tahun, iaitu umur;
0-15 tahun
16-20 tahun
21-25 tahun
26-30 tahun

seterusnya sehingga umur 80 tahun.

Berikut ialah contoh peningkatan caruman bagi client saya berumur 23 tahun.

Figure 8: Kenaikan caruman mengikut age band.

3) Tiada Cash Value.

Bagaimana Al-Shams boleh tinggikan pampasan dan rendahkan caruman, tidak seperti Mumtaz dan Surecover?

Sebab tiada bahagian untuk PIA (Participant Investment Acc) untuk Cash Value.

Caruman/contribution terus masuk Tabung Tabarru’, menyebabkan caruman menjadi lebih rendah berbanding Surecover dan Mumtaz.

Dan caruman meningkat ikut age band + tempoh menunggu 2 tahun, mampu memberikan pampasan yang lebih tinggi kepada peserta Takaful.

Berikut ialah perbezaan antara Mumtaz, Surecover dan Al-Shams.

Figure 9: Perbandingan Al-Shams, Surecover dan Mumtaz

Kelebihan setiap produk ialah untuk memenuhi kehendak dan keperluan client yang berbeza.

Ada client nak murah dan pampasan tinggi, maka Al-Shams lebih sesuai.

Ada client nak Cash Value juga, maka Surecover lebih sesuai.

Ada client tak kisah caruman berapa, tapi nak cashback + cash value, dan cover TPD/HUKK, maka Mumtaz lebih sesuai.

Terpulang kepada kehendak dan kemampuan client, dan Zurich telah menyediakan 3 produk tanpa medical underwriting, pasti lulus untuk client2 setia kami.

Caruman Al-Shams bermula RM50 sahaja!

Apabila saya katakan Takaful Al-Shams lebih murah daripada Surecover dan Mumtaz, saya benar-benar maksudkan MURAH!

Bermula dengan RM50 sahaja sebulan, anda sudah boleh buatkan hibah untuk keluarga anda yang tersayang. Jumlah pampasan mengikut umur dan jantina.

Berikut ialah nilai pampasan dengan caruman serendah RM50;

Al Shams RM50;

1) Lelaki

Umur 0-15 = RM84,320.00

Umur 16-20 = RM84,060.00

Umur 21-25 = RM83,460.00

Umur 26-30 = RM81,690.00

Umur 31-35 = RM74,900.00

Umur 36-40 = RM65,540.00

Umur 40-45 = RM53,700.00

2) Wanita

Umur 0-15 = RM118,180.00

Umur 16-20 = RM116,500.00

Umur 21-25 = RM115,560.00

Umur 26-30 = RM115,100.00

Umur 31-35 = RM99,440.00

Umur 36-40 = RM95,480.00

Umur 40-45 = RM89,140.00

Umur 46-50 = RM63,650.00

Bagi umur berikut, jumlah pampasan minimum ialah sebanyak RM50,000;

Al Shams RM50,000 SC;

1) Lelaki;

Umur 46-50 = RM69.32

Umur 51-55 = RM108.81

Umur 56-60 = RM177.52

2) Wanita;

Umur 51-55 = RM63.25

Umur 56-60 = RM92.08

Nak ke kalau Caruman anda ni FREE atau dibayarkan?

Yang ni sapa tak nak kan… Tapi bagaimana ya?

Ni bukan SCAM tau…ni betul-betul nya… BUSS sebuah agency Insuran (sebuah ALC company) dengan berkolaborasi dengan Zurich Takaful dan Allianz menawarkan pulangan tunai kepada anda dengan hanya melakukan 2 langkah mudah berikut:

  1. Download dan Install Apps BZ Force atau AZ Force di apps store atau Apple store (Masukkan kod Referral BZ1240 untuk BZ Force atau AZ1240 untuk AZ Force)
  2. Setelah anda selesai mendaftar anda akan dapat kod Referral anda dan anda hanya perlu sebarkan kepada 5 orang kenalan anda untuk sertai program seperti mana anda lakukan.

Ya tu je yang anda perlu buat…Mudahkan. 

Nak lagi detail klik butang di bawah….

Nazeri 012-2730191

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Nazeri

Nazeri

Agen Insuran Takaful berdaftar dengan 15 tahun pengalaman

Leave a Reply

Your email address will not be published.


wpChatIcon