Sertai Kami?

We Build MDiT

Bantu Orang Biasa Biasa Jadi Luar Biasa

BUSS HQ, Ara Damansara

Frequently Asked Questions

Most frequent questions and answers

Siapa BUSS ?

BUSS bermakna BINA USAHA SUCCES SEJAHTERA. Sebuah agensi yang menjalankan urus niaga insuran melalui kaedah ALC (Agency Leader Corporation). Buss bermula di Indonesia pada 2004 & berkembang ke Malaysia pada 2006 & ke negara2 asia yang lain.

Sila rujuk FB dan website rasmi agensi

https://www.facebook.com/bussconsulting

https://www.bussstarnetwork.com/MY/

Apa itu ALC ?

Agency Leader Corporation (ALC)
Ramai giler agent takaful sekarang berlumba-lumba nak join ALC Structure, lagi-lagi yang dah lama dalam industri.
Apa yang best sangat ALC ni sampai ramai yang jump? Sebenarnya sangat banyak kelebihan ALC tapi saya tak boleh cerita disini.
 ALC di bawah BUSS Consulting di support oleh 3 syarikat insuran iaitu Allianz, Takaful Ikhlas dan ZURICH Takaful FRANCHISE NETWORK yang melabur pada sistem yang mesra ALC.
💢BUSS ALC
1. Komisyen boleh dibayar ke akaun anda tanpa perlu anda naik leader. Baru Real Business ‼️
2. Boleh naik leader seawal 1 bulan dengan requirment yang rendah. Baru Real Passive Income ‼️
3. Overriding dan Production kumpulan tidak terputus bila recruit naik selevel dengan anda. Baru Real Business Partners ‼️
🔸️DAN BANYAK LAGI ‼️

How can I edit the masks ?

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. It uses a dictionary of over 200 Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable. The generated Lorem Ipsum is therefore always free from repetition, injected humour, or non-characteristic words etc.

What do I need to open the files ?

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words

The Team

BFM Group adalah agency bumiputera terbesar di Buss Consulting Malaysia yang menjalankan business INSURANS & TAKAFUL. Buss bermula di Indonesia pada 2004 & berkembang ke Malaysia pada 2006 & ke negara2 asia yang lain.

Our Success

 Pencapaian cemerlang

Buss Consulting 2020

yang begitu excellet. Walaupun negara di landa covid. Tapi peningkatan sale begitu memberansangkan. 750,000,000 caruman polisi adalah luar biasa. Tahniah kepada Team & Seluruh Warga Buss Consulting.

Create Income

Kelebihan kerjaya di BUSS yang berbeza dengan operator lain.

 

Menggunakan sistem ALC. Buss Fast speed System.

Offer Financial Security Network.

“Pilihan produk yang banyak dan laku keras

“Auto Promotion to Manager. Tak perlu approval dari leader.

“ALC terbesar & terlama di Malaysia & Indonesia. bermula pada 2006.

“Syarat yang senang untuk promotion jadi manager. Enjoy overriding income.

Be Your
Own Boss

Kelebihan Kerjaya Dengan Buss

 Income secured. Jual sekali. Dapat income selama 72 kali.

 Trip percuma setiap tahun

 Pelbagai bonus & contest yang best2 yang buat kira seronok & semangat nak buat

 Modal yang sangat minima. 

 Bisnes seakan franchise. Semua sistem dah ready. Just buat, follow & copy paste je orang yang dah success. Pasti akan dapat hasil yang sama.

Nazeri profile pic
Berpengalaman melebihi 15 tahun dalam industri Insuran dari beberapa buah syarikat insuran dan juga Takaful.

Nazeri Mohamad Nor

Qualified Agent 

register Now

Isikan maklumat asas anda dan saya akan menghubungi serta memberikan penerangan berkenaan peluang kerjaya bersama BUSS Consultation.

Our Partner

ZhelBFM

join our bOP

Ikuti perkongsian bagaimana anda boleh bermula dan melihat potensi yang ada dengan menyertai kami. BOP dijalankan sepanjang masa mengikut kesesuaian anda serta juga diadakan GRAND BOP khusus bersama leader-leader hebat kami.

Kami terdiri daripada sebuah Agensi yang sangat bergerak aktif dan saling membantu untuk menjamin perkhidmatan terbaik untuk pelanggan kami

+6012 273 0191

+6012 273 0191

Have a question? call me now

Our Location

Our Location

Buss Consulting

Unit E601, Capitol 5, Oasis Square, Jalan PJU 1A/7, Ara Damansara, 47301 Petaling Jaya, Selangor

ideaunggul@gmail.com

ideaunggul@gmail.com

Need help? Text us an email

wpChatIcon