BELI LIFE/HIBAH INSURAN TAKAFUL KERANA MAHU LAHIRKAN KELUARGA KETURUNAN JUTAWAN???

Jutawan

Lihat ilustrasi ini, Bagaimana Hal Ini Berlaku

Life insuran/Hibah diambil dengan tujuan pelbagai tapi atas satu tujuan iaitu unuk meninggalkan aliran tunai kepada orang tersayang  sekirarnya berlaku sesuatu yang tidak diingini ke atas kita. Antara sebab yang diambil yang saya dapat kongsi di sini ialah kerana nak melahirkan keluarga jutawan dalam hiraki keluarga.

Bagaimana tu?

Contoh yang dibuat oleh keluarga Hisyam

1. Ayah Hisyam semasa masih muda dan sihat telah membeli plan insuran life/hibah dengan perlindungan sebanyak RM1 Juta dengan bayaran bulanan sebanyak RM300 sebulan (Bergantung umur dan plan semasa dia ambil).

2. Ayahnya meletakkann isteri dan  anaknya Hisyam sebagai penama.

3. Ditakdirkan hidup tak lama, selepas 5 tahun sijil diambil, Hisyam telah meninggal dunia. Syarikat insuran takaful telah  membayar wang tuntutan tersebut kepada penama yang telah ditetapkan. (Tuntuan pampasan insuran takaful adalah lebih senang dan cepat berbanding harta pusaka lain seperti rumah dan tanah).

4. Semasa hidup, ayah Hisyam  telah mengajar isteri dan anaknya bagaimana menguruskan wang pampasan pada masa depan jika berlaku perkara tidak diingini.

5. wang sejuta banyak jika dibelanjakan demgan cara yang betul

6. Wang pampasan 1 Juta yang diterima telah digunakan sebaiknya oleh kelurag Hisyam dimana sebanyak 30 peratus daripadanya digunakan untuk perlindungan dan mengulang kembali apa yang ayahnya buat dahulu.

7. Wang itu digunakan untuk membayar semua hutang yang berkaiatan dengan Arwah, seperti hutang kereta, kad kredit dan lain-lain.

8. Mereka juga memperuntukkan sebahagian untuk sedekah jariah ke surau dan masjid serta badan amal berupa aset boleh guna dan bantuan one off  sebagaimana arwah pernah pesan. Sedekah dan jariah menjadi pengalir pahala berterusan kepada arwah.

9. Hisyam juga menggunakan sebahagian wang untuk membeli plan RM2 juta untuk 2 orang anaknya di mana setiap anaknya nanti akan menerima RM1 juta setiap seorang jika berlaku perkara tidak diingini padanya kelak.

10. Hisyam juga mendidik anak-anaknya supaya buat sebagaimana dia dan datuknya lakukan supaya generasi JUTAWAN dalam keluarga mereka berterusan.

Mahukan anda lakukan perkara yang sama sebagaimana keluarga Hisyam?

Saya ada menawarkan plan serendah RM200 sebulan untuk RM1 Juta (Tertakluk kepada umur dan tawaran semasa). Atau boleh pilih iut kesesuaian anda bermula daripada RM500 000 hingga RM4 Juta

Hubungi saya 

Nazeri 012-2730191

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Nazeri

Nazeri

Berpengalaman 15 tahun dalam Industri insuran dan Takaful

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

wpChatIcon